Slavin Charlotte
10 april 1850

Wanneer worden wij vrij?

Dag meneer Van Hoëvell, wat ben ik blij met uw forum! Ik ben 27 jaar en woon op plantage Picardië in Suriname. Meneer Rühmann, onze meester, is er bijna nooit. Hij heeft geen idee hoe hard ik en mijn vijf kinderen moeten werken. Ik ben de hele dag met de was bezig en mijn kinderen moeten suikerriet helpen oogsten. Als ze niet hard genoeg doorwerken worden ze nog geslagen ook! Wij willen vrij zijn.


Charlotte

 

Reacties:

Parlementslid
Van Hoëvell
11 april 1850

 

Ik begrijp hoe je je voelt Charlotte. Hou vol !

Baron Van Hoëvell

 

plantage-eigenaar
W.E. Rühmann
22 april 1850

Deze Charlotte en Van Hoëvell doen net alsof het op mijn plantages één grote ellende is. Dat is echt onzin. Ik bezit acht plantages met ruim 800 slaven. Ik kan me dus niet overal mee bemoeien. Ik weet wél dat de negers beter af zijn mét slavernij dan zonder. Ze hebben immers nooit geleerd om voor zichzelf te zorgen. Dankzij mij hebben ze te eten en een dak boven hun hoofd.


W.E. Rühmann

 

Slavin Charlotte 27 april 1850

Kijk maar uit meneer Rühmann! Niet iedereen wil vreedzaam discussiëren. Er wordt nu een pamflet onder de slaven in Suriname verspreid. Wat staat daar in? Kom in opstand, vermoord de onderdrukkers, verbrand hun huizen en wij zullen vrij zijn! In Haïti zijn de slaven in opstand gekomen en hebben ze hun vrijheid gekregen.


Charlotte

 

 

 

« Ga terug naar het vorige bericht Ga terug naar het discussieforum Ga door naar het volgende bericht »